Muş İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Şengül Bölümümüzde Bir Seminer Verdi.

26.03.2024 05:25

Muş İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Şengül, üniversite-sektör buluşmaları çerçevesinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne konuk oldu. Türk Dili ve Edebiyatı bölüm başkanı Prof. Dr. Tamella Aliyeva'nın koordinatörlüğündeki seminere bölüm öğretim elemanlarının yanı sıra öğrenciler de iştirak etti. Şengül, Kültür ve Turizm Bakanlığı/İl Müdürlüğü’nün görevleri, alt birimleri ve müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra Muş’ta tescillenmiş kültür varlıklarının neler olduğu ve öğrencilerin bunlara nasıl ulaşabileceği hususunda konuştu. Muş müzeleri hakkında da bilgi veren Mehmet Şengül, Kültür ve Turizm Bakanlığı/Müdürlüğü bünyesinde istihdam olanaklarına değindi. Soru-cevap şeklinde tamamlanan son bölümün ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tamella Aliyeva konuğuna hediye takdim etti.