Doç. Dr. Sedat KARDAŞ Bosna Hersek Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde "Divan Edebiyatında Aşk Anlayışı" konulu konferans verdi.

14.03.2024 12:17

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sedat Kardaş 26 Şubat 2024 tarihinde Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bulunan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde Divan Edebiyatı açılış dersi kapsamında davetli konuşmacı olarak bir konferans gerçekleştirdi. Bosna Hersek Büyükelçiliği Saraybosna Eğitim Müşaviri Dr. Faruk Berat Akçeşme, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Yasir Göz, Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Almasa Mulalić, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi Bölüm hocaları ve öğrencilerinin yanı sıra Saraybosna Üniversitesi Felsefe Fakültesi Doğu Filolojisi Bölümü hocaları ve öğrencilerinin hazır bulunduğu konferansta "Osmanlı Divan Edebiyatındaki Aşk Anlayışı" konusu ele alındı.

Divan edebiyatının temel konularından olan aşk konusu üzerinden öğrencilere bu edebiyatın anlam dünyası ile ilgili genel bir çerçeve çizmeyi amaçlayan konferans, soru-cevap bölümü ve karşılıklı bilgi alışverişi ile sona erdi. Konferansın ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Almasa Mulalić, Dr. Kardaş’a katılım belgesi ve hediyelerini takdim etti.