Öğretim Üyemiz İstiklal Marşı'nın Kabulüne Dair Anma Programında Konuşma Yaptı

13.03.2024 21:20

Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Derya Şevli, üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından İstiklal Marşı'nın Büyük Millet Meclisi'nde 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilişinin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşma yaptı.

Anma törenine, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Karlı, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Körpınar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere birçok önemli katılımcı iştirak etti.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda düzenlenen programda Dr. Öğr. Üyesi Derya Şevli, Öğr. Gör. Abdullah Demir'in moderatörlüğünde bir konuşma gerçekleştirdi. Dr. Şevli, Mehmet Akif Ersoy'un edebî kimliğine ve İstiklal Marşı'nın taşıdığı değerlere vurgu yaparken, diğer konuşmacı Öğr. Gör. Dr. Nevzat Erdoğan da İstiklal Marşı'nın yazılmasına etki eden tarihi dönemin ayrıntılarını Mehmet Akif Ersoy'un hayatı üzerinden aktardı.