TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

Bölüm Akademik Etkinlikleri Kapsamında Seminerler Yapıldı

11.12.2023 08:14

Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Fırat TAŞ ve Araş. Gör. Bilal ÖZTEKİN tarafından iki ayrı seminer etkinliği düzenlendi.

06.12.2023 Çarşamba günü saat 13:00'de, Doç. Dr. Canser KARDAŞ'ın koordinatörlüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Fırat TAŞ tarafından "Varto Alevileri: İnanç, Folklor ve Dönüşümler" başlıklı bir seminer verildi. Seminere bölüm öğretim elemanları  ve öğrencileri dışında diğer bölümlerden de katılım sağlandı. Alevilik hakkında bilgiler veren Dr. Taş, Varto aleviliği etrafındaki inançları, folklorik unsurları ve geçmişten günümüze bunların dönüşümünü kaynaklarıyla birlikte paylaştı. Seminer sonunda öğretim elemanları ve öğrencilerin soruları yanıtlandı.

12.12.2023 Salı günü saat 13:00'de Dr. Öğr. Üyesi Fırat TAŞ'ın koordinatörlüğünde, Araş. Gör. Bilal ÖZTEKİN tarafından "Erasmus Hareketliliği ve Portekiz Tecrübeleri" başlıklı bir seminer verildi. Bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde Araş. Gör. Bilal ÖZTEKİN, Erasmus programına başvuru işlemi hakkında genel bilgileri paylaştıktan sonra, Erasmus programı aracılığıyla gittiği Portekiz hakkında akademik ve sosyal tecrübelerini paylaştı.